Hvor skal jeg sitte?

Mange elektroniske løsninger er gode. En del er det ikke.

GoAhead er den nye togløsningen på Sør-toget som det nå heter. De har ingen god løsning på bestilling av billetter og framvisning av billetter.

Tidligere kunne man bruke EnTur til kjøp av billetter både på buss og tog, mange steder i landet. En kjekk innretning for oss som kun bruker kollektive transportmidler. På vintertid. GoAhead ønsker at man bruker deres app for å kjøpe billett. Med det resultat at man ikke får billetten i EnTur-appen.

Joda, tenkte jeg. Det er greit. Det gjør jeg bare. Det var litt ugreier før man fikk registrert seg i appen, men så gikk kjøp av billett fint. Jeg rakk å få en liten kikk på vogn og sete før det hele ble borte. Det kommer vel igjen på kvitteringen jeg skal vise på toget, tenkte jeg.

Neida!

På kvitteringen, som vises øverst her, står det ingen ting om hvor jeg skal sitte. Det står dog at det er nyttig informasjon å hente. Vel, joda, men ikke alt!

Under koronaen har jeg erfart at det er få reisende, så jeg regner med at det løser seg, men det er da prinsipielt ganske teit?

Nå håper jeg på en grei konduktør på stasjonen på torsdag, som kan vise veg til mitt sete, eller to seter, som løsningen nå er av smittevernhensyn.

Jeg elsker å ta toget! Så jeg gleder meg til selve reisen også, jeg. For ikke å snakke om en god helg med god venninne. Kanskje er det mulig å treffe datter og barnebarn også. For en helg det blir!

Bildet viser dog billetten på tur hjem igjen, men det skjønte du sikkert…

Del dette: