Meny Lukk

Nå er tiden kommet

Det er den tiden på året når avisene er fulle av gode råd mot influensaen, som kommer hvert år, så sikkert som julekvelden på kjerringa.

Jeg hadde influensa i 1975. Jeg trodde ikke det gikk an å være så syk, og endatil overleve! Det er desidert den verste opplevelsen for kroppen jeg har opplevd, inkludert mine to fødsler. Nå snakker jeg om smerter, ikke at barna kom. For det var jeg jo uendelig glad for, og er fortsatt, men det var jo ingen fest å føde dem, akkurat…

Men det var ikke fødsler det skulle handle om i dag. Denne uken tok jeg influensavaksinen for første gang i mitt liv. Som lett aldrende, med kronisk sykdom i tillegg, er jeg i målgruppen for denne vaksinene. Jeg måtte vel bare innse at den influensaen jeg hadde for 38 år siden, ikke lenger ga meg noe immunitet mot utysket. Dessuten er det ikke samme virus som kommer hvert år. Derfor er det viktig å vaksinere seg hvert år. For jeg tror at det kunne blitt alvorlig hvis jeg fikk influensa igjen. I min alder. Med mine problemer.

Her i Spania får du den gratis på ditt lokale Centro de Salud. Dette gjelder i hvert fall du som bor i Spania fast. Er du vinterflyktning kan du sikkert også få, men jeg er ikke sikker på om du må betale noe. Kommenter gjerne, om du har opplysninger om dette.

Alle helsearbeidere oppfordres kraftig til å ta vaksinen. Det er jo en selvfølge. Så mange syke og eldre de er borti. Men også vi andre, som er i en risikogruppe, bør ta oss på tak og komme oss av gårde. Jeg merket ikke stikket en gang, og har ikke hatt noen reaksjon på vaksinen.

Da sier vi det, da? Du kommer deg av gårde, ikke sant? Det er nå det er viktig å gjøre det. Før sesongen starter for alvor.

Også  var det bare én ting til. Du som hardnakket påstår at du har fått influensa når du er litt snørret og har vondt i halsen et par dager. Det er IKKE influensa. Du blir MEGET syk når du får influensa. Jeg ønsker ingen av mine lesere den opplevelsen.

Photo by Hyttalo Souza on Unsplash

Del dette:

4 Comments

  1. Ellen Karin Ingmann Rusthaug

    Gratis vaksine på Sentro salud La Mata. Selv betalte jeg 14 euro på Pharmacia mens min mann tok .med seg pass og det blå helsekortet fra Norge til Sentro salud. Hvor de tok kopi og han fikk beskjed om å komme tilbake om 2 timer. Der fikk han nytt helsekort og vaksine. Gratis! Hvet ikke om regningen blir sendt til Helfo i Norge.

    • spaniasol

      Det er nok lurt! Jeg mener å ha hørt at flere hundre dør hvert år i Norge som følge av influensa. Så på verdensbasis er dette et betydelig tall. Takk for at du tok turen innom!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *