Over alle støvleskafter

Hvorfor skal det gjøres et poeng ut av alt? Hva er vitsen med negative kommentarer på Facebook eller i kommentarfeltene i nettavisene? Hvor ble det av de selvstendige, tenkende som levde sitt liv basert på egne valg og meninger?

Faksimile fra VGnett 10.7.15
Faksimile fra VGnett 10.7.15

Bare i dagens VG-nett sakser vi disse overskriftene:

Slik må du aldri starte en tale  det finnes da mange måter å holde gode taler på. Dessuten er det dårlig pedagogikk å poengtere hvordan du IKKE skal gjøre ting

Slik takler du en egoist (krever +medlemskap)  trenger vi virkelig ti kjennetegn på hva en egoist er? Gjør det noe med oss at vi leser at egoisten setter seg selv først? Trodde det var ganske åpenlyst. Dessuten toucher dette et annet tema – tabloidavisene løser det meste. Også de mer alvorlige temaene på en enkel og grei måte. Også de dagligdagse. Fikser du ikke brunfargen etter at du har lest ti-trinnslisten, er du en taper, altså!

Slik får du kjæreste   kanskje en av de groveste i dagens VG. Lykkes du ikke etter å ha lest denne artikkelen, da er du mislykket, da! Den er nemlig lang, og det er en rekke eksperter som uttaler seg. (Linken krever +medlemskap i VG)

Et lite utvalg på EN dag. Hva gjør det med oss når noen hele tiden må fortelle oss hva vi skal gjøre/ikke gjøre? Det virker fordummende, tror jeg. Snart klarer vi ikke finne fram i verden fordi vi er blitt avhengige av GPS. Eksperter står på hvert gatehjørne og skal lære oss hvordan vi skal takle livet. Hva som er best for både deg og barna dine. For all del; ikke prøv noe uten at eksperten har sagt sitt!

Hvorfor er det nødvendig å gjøre et poeng ut av at noen tilbringer sommerferien hjemme? Eller hvorfor viser vi stadig fram bilder fra ting og tang vi bedriver? Alle de grå dagene da vi ikke gir lyd fra oss blir borte. Det er når vi har noe å skryte av vi blir lagt merke til og anerkjent. Kanskje blir vi til og med brukt som eksempler av en og annen ekspert.

Når man er blitt så gammel som jeg er, blåser man i andres råd i det daglige. Vi har prøvd ett og annet før i livet, og liker kanskje å ta en sjanse framfor å gå i opptrukne spor, som eksperter har anbefalt. Ganske befriende!

Hva foretrekker du? Liker du å finne din egen veg, eller lytter du til erfarne fjellfolk på livets veg?

—————————————————————————-

Les flere av spaniasols betrakninger her eller

følg henne på Facebook

 

 

 

Del dette: