Meny Lukk

Sørensen – Spaniasol 1:0 (brødmessig)

Vi fikk vel med oss at mitt forsøk på brødbaking var litt uheldig (!) her om dagen. Sørensen skulle bevise at det kunne gjøres annerledes, og i dag skjedde det.

IMG_2576

– Det er jo noe avgjørende annerledes med konsistensen her. Ikke ta notis av sølet på fjøla. Det er etter Sørensens hakking av nøtter tidligere i prosessen!

Etter resultatet å dømme, også etter at smaksprøven var bestått, kan dette brødet, etter foreskreven oppskrift, som nevnt i forrige innlegg, betraktes som fullstendig vellykket i konsistens og smak! Om du synes skivene er små, kan jeg garantere deg at de varer i timesvis i magen! Yummy!

Hurra for Sørensen!

Har du bruk for leiebil for å treffe Sørensen eller andre? Klikk her.

Det har jeg jo sagt mange ganger før, men det kan altså gjentas her. I tillegg til å måle opp olivenolje i riktig mengde, kuttet han nøtter til en viss grad. Om det bidro til suksessen overlater man til de som har greie på slikt å bedømme.

Men det er nå klart at fire egg kan binde et helt brød! Eller to, som ble bakt her, i hver sin halvliters form…

Nå blir det enda morsommere å smøre nistemat, når brødet henger sammen, og det er mulig å spise det som om det skulle være en brødskive. Godt jeg har gode kollegaer, som ikke dømmer meg etter brødbaksten!

Hva dømmer folk deg etter?

———————————————————-

Les flere av spaniasols betrakninger her eller

følg meg på Facebook

Del dette:

6 Comments

 1. Olive Olé

  Se der ja! Og ikke kall det forrige forsøket mislykket – det var bare et steg på læringsstigen 🙂

  Brødet ser digg ut, tror jeg må prøve!

  Funker det med all slags pålegg?

  • spaniasol

   Takk, takk! Jeg tror man kan bruke alt slags pålegg. Her har vi bare prøvd med ost, men utrolig nok er smaken nå ganske anonym, så syltetøy kan nok til og med gå. Og dette skal videreutvikles! Mye man kan ha oppi brøddeigen også! 🙂

 2. Olive Olé

  Hei Solveig,

  Som du sikkert har fått med deg, bor jeg nå i Danmark. Danmark er jo et bra mat-land med sine oster, kjøtt, smørrebrød og bakverk. Dette steinalderbrødet er i bruk også her, og da denne ûbersuperhusmora har gått ut i jobb, kjøpte jeg en ferdigblanda frø-og nøttepose. Her har de noen blandinger som også har sånne tørka bær i. Cranberry og gojibær tror jeg det var i den jeg nå prøvde. Du, det var rene godteriet! Snop! Så det kan jeg anbefale, du kan jo hive i en liten never rosiner eller lignende, det skal ikke så mye til, og du har godteri som ikke har fullt så mye karbohydrater i seg som sjokolade og is.

  En fin ukesslutt ønskes, både med og uten heimbaka steinalderbrød 🙂

  • spaniasol

   Sikkert veldig godt med både tranebær og gojibær også. Det er jo bare å eksperimentere. Hva med litt mørk sjokolade i? Det er jo rene helsekosten! Ellers er jeg blitt gjort oppmerksom på quinoa i dag. Det skal visst også være ufattelig sunt.

   God helg til deg og dine også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *