Til kamp mot Mossos d’Esquadro med Google Translate

I går hentet jeg en borofax på postkontoret. Jeg fikk varsel om at det lå noe til meg der. Jeg fikk varsel i fjor høst også, men var for sent ute til å rekke fristen (1 uke) på grunn av tur til Norge. Dessuten går vi ikke i postkassa hver dag her.

Nuvel. I går hentet jeg det. Boten, ja for det var en trafikkbot, var skrevet på katalansk. Jeg forsto på egen hånd at boten størrelse var på 300 €. Dessuten at det var noe som skulle ha funnet sted i Barcelona 30. juli i fjor.

Visste du at Google Translate behersker katalansk? Vel, beherske er vel et litt sterkt uttrykk, men jeg fikk tolket såpass som at det var begått en meget alvorlig forbrytelse den 30. juli. Med bilen min.

Vi tok med papiret til advokaten vår i dag. Det er like greit å komme til bunns i saken! Det måtte jo være en misforståelse! Vi var så vidt innom bygrensen i Barcelona på veg til Frankrike denne dagen. Vi havnet i et forferdelig uvær litt senere. Bilen ble ødelagt for livet. I hvert fall på utenpå. Hagl-klumper på størrelse med golfballer dundret i taket og panseret.

Det er en annen historie, men jeg begynner å lure på om vi egentlig burde ha latt være å stå opp denne dagen.

– Haha, javel. Det er fra Barcelona, ja! Advokaten lo.
– Der oppe har de sin egen praksis når det gjelder bøter. De bare finner et bilnummer og skriver ut en bot. På den måten tjener de penger til kommunen sin. Ingen har noen sinne vunnet en sak mot Mossos d’Esquadro!

– Jamen, 300 euro??
– Boten er blitt så høy fordi eieren av bilen (meg) ikke har oppgitt til sjåføren at han har overtrått trafikkloven.
– Hvilken overtredelse?
– Nei, det står det ikke noe om. Men alvorlighetsgraden anses høyere fordi du ikke mottok borofaxen i høst.

Javel, nei…

Han skrev oss et brev som vi skal få stemplet på postkonstoret og sende til Barcelona. Ydmykt med forespørsel om hvilken forseelse man har ment vi begikk denne skjebnesvangre sommerdagen.

Antakelig er siste ord sagt. Man legger seg ikke ut mot politiet i noen region, og spesielt ikke i Cataluña. Vi får tusle til banken og betale boten før fristen. Og bestemme oss for ALDRI mer å kjøre bil i Barcelona!

Del dette: