50 shades of grey – or black and white

Det bygger opp til årets premiere i gamlelandet. Nå skal alle damer med respekt for seg selv av gårde, og endelig se filmen fra bokserien med samme navn.  Handlingen spinner rundt det samme tema, etter det jeg forstår.

Coverbildet - fra Wikipedia
Coverbildet – fra Wikipedia

Jeg har ikke lest bøkene, og jeg skal ikke se filmen heller.

Den sies å inneholde en rekke scener der “ikke godtatt sex” vises. Er vi ikke kommet lenger i dag? Må det til halvveis voldtekter og kjønnsdiskriminering for at det skal kalles god og opphissende underholdning?

Erlend Loe har skrevet en omtale av filmen. Les den her, og bli like frastøtt som jeg er, før jeg til og med leste omtalen.

Er det vår tids sjelelige fattigdom som setter forventningene i kok på denne måten?

Jeg tror det finnes minst 50 andre måter å ha et sjelegodt forhold til din elskede på enn å bli voldtatt. Eller din venn, søster, bror, datter, sønn, eller hvilken annen relasjon du velger.

Har du lest boken?

Skal du se filmen?

I så fall hvorfor eller hva syntes du?

Del dette: