Å bli tatt av politiet i Bolivia

Tre unge damer, den ene medbrakt lite barn, dro til Bolivia. Nå kommer det fram at det sannsynligvis også har vært et par til i følget.

Tidligere har minst en av jentene vært i Afrika. Ved reisens slutt, tok hun seg råd til silikon i puppene. Det koster flesk! Rundt 30 000 NOK, vil jeg tro.

Skriveriene i avisen er farget av journalisten. Vi journalister kan velge hvilken vinkling vi vil, og bestemmer virkeligheten for leserne. Sannsynligheten for at bildet vi har fått ikke er 100% korrekt, er absolutt til stede.

Men, la gå!

Det vi VET, er at disse er tatt av politiet i Bolivia. Med over 22 kg kokain i bagasjen. Det vi også VET er at bagene, eller koffertene (der er jeg fortsatt litt usikker) var smurt inn med kaffe.

1. Hvordan kan det gå an å tro at en bag eller koffert har så høy egenvekt at det er normalt med ca 10-12 kg tom koffert?

2. Hvorfor har ingen reagert på kaffelukten, hvis de nettopp har kjøpt bagene/koffertene?

3. Hvorfor har jentene sagt til familie og venner at de skulle til Spania?

Svarene kommer nok. En eller annen gang. I tillegg en rekke svar på spørsmål jeg ikke har stilt.

Å tro at jentene er blitt lurt til de grader, at de ikke har ant noe om innholdet i de skjulte rommene, er utenkelig. At de er blitt lokket til å smugle narkotika med høy fortjeneste er mer sannsynlig. Jeg tror ikke at de selv står bak.

Etter dette resonnementet gjenstår det å spørre hva som får unge folk til å ta slik risiko for penger? Er det å gjøre et ærlig arbeid for lite attraktivt og for dårlig betalt? Hva med moralen? Jeg får tanker i hodet mitt om at det må være noe riv ruskende galt med moralen også.

Uansett håper jeg de får en rettferdig rettsak der nede i Syd-Amerika!

 

Del dette: