Å juge så en tror på det sjøl

– Han juger så han tror det sjæl, sa vi. Notoriske løgnere framstår i alle formater.

Vi har alle lært at det er mye enklere å fortelle sannheten enn å lyve. Ikke minst fordi du ikke trenger å tenke på hva du har sagt. Å forfølge et hendelsesforløp som ikke er sant er mye mer krevende. Til slutt blir du antakelig avslørt og tatt i løgn uansett.

Noen lyver uten å tenke konsekvenser. Her må jeg trekke fram Trump igjen. Nylig proklamerte han at han var en av de som var til stede på plassen utenfor Twin Tower da det smalt 11. september 2001. Han hadde anstendighet nok til ikke å skryte av at han hadde vært med å redde folk, men han bidro med sitt blotte nærvær. Det er uomtvistelig at han ikke var til stede der. Han var i Trump Tower! Hvordan er det mulig? Og det får ingen konsekvenser, fordi Trump er Trump. Han har innført en ny standard når det gjelder presidentskap, eller politisk lederskap. Nyvalgt statsminister i England, Boris Johnson, vil nok skape sine egne overskrifter med tvilsom sannhetsgehalt.

Dette er livsfarlig! Det er svært bekymringsfullt.

Kvinner som lyver får en diagnose. Menn som lyver er bare tøffe. Det er min uærbødige påstand. Si meg i mot den som vil! Bring it on!

Photo by Miguel Henriques on Unsplash

Del dette: