Privat – tilsynelatende global – hetebølge

I morgen kan vi alle puste lettet ut etter noen dagers skikkelig sommervarme. 

Ja, jeg kaller det for sommervarme, for her, på Sørlandet, har gradestokken kun vist opptil 29 grader. Luftfuktigheten har muligens vært noe høy. Mitt indre drivhus har i hvert fall ikke klart å holde unna for kjernetemperaturen, og kroppen har sagt kraftig i fra ved å svette – antakelig litervis – hver eneste dag. Fordi jeg har bodd i Spania i så mange år kjenner jeg viktigheten av å passe på væsketilførsel, og da mener jeg ikke øl og slikt, som turistene fyller på med når de er i Syden.

Nei, her går det i vann fra springen og dessuten Fun Light. Den med mandarinsmak, vet du – den er kjempegod!

Vi mennesker har lav toleranse for temperaturforandringer. Denne artikkelen sier litt om kjernetemperatur og hvordan kroppsfunksjonene påvirkes når det enten blir for kaldt eller varmt.

Jeg har tenkt tanken om air condition noen dager nå, og netter. Jeg må innrømme det. Vi har dog funnet ut at  vi må tåle de få dagene det er så varmt her i dette landet. I Spania bakset vi med mangeogtredve grader store deler av sommeren. I mange år hadde vi ikke AC verken på kontoret eller på soverommet. Jeg begriper ikke at vi holdt ut. 

Alder er én ting. Og jeg leste nylig at diabetikere har problemer med varmereguleringen. Så der har du en annen ting. Takk for den!

Vi går, om Yr taler rett, tilbake til rundt 20 grader nå. Jeg gleder meg. Fortsatt tid for capri-bukser og t-skjorte, men ikke yttertøy. Det er sommer ut august! Akkurat klærne tilpasser jeg kalenderen og ikke gradestokken! 

Har du tips til en eventuell “indian summer” i år?

Photo by Keith Hardy on Unsplash

Del dette: