De fleste bekymringer blir det aldri noe av

Som kvinne er jeg utstyrt med et eget bekymringsgen. Før viktige hendelser kan jeg ligge våken hele natten og bekymre meg for alt som kan gå galt. Sørensen? Han sover som et barn. (Hvis barn snorker, da…)

Typisk bekymringsselfie
Typisk bekymringsselfie

En klok dame jeg kjente, Astrid von Streng, yrkesrettleier på arbeidskontoret i Hønefoss i en årrekke, sa bestandig: De fleste bekymringer blir det aldri noe av.

I årene som er gått etter dette sitatet kom meg for øret første gang, har jeg gitt henne rett. Gang på gang. Det er helt bortkastet å bekymre seg. Om det aller meste. Det er lite du får gjort med de aller fleste store spørsmål i livet. For det er vel de du bekymrer deg for? Ikke?

  • Undres om det blir like varmt i morgen
  • Håper barnebarnet ikke slår seg når hun skal spille kamp i dag
  • Hva skal det bli til med denne persilleplanten
  • Lurer på hvor lenge jeg må vente for å komme inn til saksbehandler
  • Kommer legen til å forstå det jeg forsøker å si?

Ja, det er sant. Alle ovenstående eksempler kan bidra til bekymring og bortfall av energi. For det er akkurat det bekymring er. Energitapping.

Har du noen typiske bekymringssituasjoner som tapper deg for energi?

—————————————————————-

Les flere av spaniasols betrakninger her eller

følg meg på Facebook

Del dette: