En oppvisning i publikumsfrieri og hjernevask

Stortingspolitikerne har hivd seg på karusellen med sosiale medier. For å kommunisere med folket. Det er bra det, forsåvidt. De kan til og med snappe opp noe som foregår utenfor maktens korridorer.

Faren er at man generaliserer problemstillinger ut fra enkeltinnlegg. Som Siv Jensen gir en oppvisning i fra talerstolen i dag. Hun refererer til enkeltpersoner som har fortalt sin historie. Ut fra dette gir hun tilhørerne forestillinger om hvordan ting fungerer. I helsevesenet og andre offentlige etater. Det er en skremmende uforstand fra en partileder. Særlig en partileder som har velgere som beviselig tenker mindre selvstendig enn gjennomsnittet av den norske befolkning.

Det er sånn åndelige, karismatiske ledere har startet sin hjernevask. Det er sånn politiske retorikere vinner massene. Fordi når budskapet gjentas ofte nok, blir det for mange en sannhet. Man stiller ikke spørsmål. Man godtar. Fordi en man har tillit til har sagt det er sånn.

Nå er ikke Siv Jensen enestående i så måte. Det er flere som prøver seg. Men hun er ekstrem. Når hun sier at hun bevisst bruker facebook for å få momenter til landsmøtetalen sin er dette ganske sjokkerende. Har hun ikke mer respekt for forsamlingen enn å raske med seg noen kjappe poenger fra facebooksiden sin det siste døgnet, blir det politiske budskapet der etter.

Unnskyld meg, men dette blir bare for dumt!

Del dette: