Endelig forbud!

Influencere legger ut bilder som angivelig skal være av dem selv. Men det er det ikke. Nå vil Regjeringen stoppe praksisen. Hurra!

Som bildet viser er Janka Polliani i høyre del av bildet blitt svært lang, og framstår dermed som svært slank og atletisk. Bildet er hentet fra VG, og jeg har tillatt meg å låne det, for sakens skyld. Og saken er nettopp bildejuks, som Janka selv har påpekt. (At ingen påpeker fargen på føttene hennes er jo i grunnen svært merkelig, når sant skal sies…)

Selveste Barne- og familieminister Ropstad tar nå tak i uvesenet. Triksing med utseendet blant påvirkere skal forbys. Så fint! Det gjør ikke meg noe spesielt at Caroline Berg Eriksen bruker filter i hopetall. Det bare forteller meg at hun ikke går god for den hun virkelig er.  Kanskje har ikke hun de aller yngste leserne. Men altså alle disse insta-vennlige ansiktene er antakelig ganske like deg og meg hvis man tar vekk filtre og annet juks. 

Hvorfor vil de framstille seg annerledes enn de er skapt? Det er meg en gåte! Hvem forlanger det? Ingen andre enn dem selv. Som igjen skaper usikkerhet hos andre i bransjen, og dermed har vi det gående.

Vi har offentlige kanaler som skal holde styr på alle disse påvirkerne, som nå stort sett holder hus på instagram, Tik Tok og eventuelle andre kanaler jeg overhodet ikke kjenner til, formedelst min relativt høyt fremskredne alder. Forbrukertilsynet er kanskje den viktigste. Det er fritt opptil enhver å melde saker inn dit, siden de ikke kan makte å følge med i alle kriker og kroker av denne sjangeren.

Det er først og fremst ungdommene våre som kan få et forvrengt bilde av verden om de stoler blindt på disse forbildene sine. Veien er kort til kosmetiske operasjoner, depresjoner og kanskje til og med spiseforstyrrelser. 

Påvirkerne tjener uhorvelig med penger på det de legger ut. Det er, etter min mening, direkte umoralsk å tjene penger på å få andre til å se på seg selv som miserabel. 

Jeg ønsker uansett en kraftig regulering og mange forbud for denne typen arbeid. Jeg skal følge med!

Og kjære VG og andre medier – ikke lag flere feelgood-serier som skaper enda mer problemer. Jeg ser ikke på sånt, men det er typisk Bloggerne, Isabel og sånne serier jeg tenker på. Vær kritiske, og ikke et mikrofonstativ for påvirkere som ødelegger ungdommen vår på veien til rikdom og berømmelse!

Et lite apropos til slutt: I den nye serien om prinsesse Märtha snakker hun veldig om hvor vanskelig det var i barndommen når alle skulle ha en bit av henne, og hun måtte være i offentligheten. Hvorfor stiller hun ut sine egne barn i en veldig sårbar alder?

Del dette: