Charter-Svein mot vaksiner

Svein Østvik, best kjent som Charter-Svein var blant deltakerne på demonstrasjonen mot smitteverntiltak lørdag 10. april.

Etter han hadde brent munnbindet sitt, ble han stilt noen kritiske spørsmål fra VG-journalisten Lars Hægeland. Da ble det vanskelig for aktivisten. Han hadde hørt på appeller fra vaksinemotstandere og generelle konspirasjonsteoretikere på Eidsvolds Plass, men hadde tydeligvis ikke fått tid til å dvele så mye med hvorfor han deltok.

Selve demonstrasjonen blir jo spinnvill etter at en av de ledende konspirasjonsteoretikerne i Norge, Hans Kristian Gaarder, fra Gran på Hadeland, døde av nettopp corona tidligere denne uka.

I videointervjuet med VG uttaler også en som jobber på en vaksineringsstasjon seg. Han stilte et retorisk spørsmål om hvor det er blitt av alle med poliomylitt. De finnes ikke mer, for vi alle er blitt vaksinert mot den forferdelige sykdommen etter siste oppblomstring på 50-tallet.

Vaksinemotstanden er levende over hele verden. Disse menneskene setter helsen til hele verdens befolkning i fare på grunn av sine teorier om at det er enkeltmennesker som vil ta over verdensherredømmet, og ikke en pandemi som rår. 

Nå tror jeg ikke at Charter-Svein nyter så stor respekt at hans postulater tillegges så stor vekt, skjønt man vet aldri. En annen kjent motstander i Norge, Kari Jaquesson vekker også mer latter enn respekt med sine uttalelser. Men akkurat som Trump har fått millioner av tilhengere, sitter det også mange nordmenn og tror på konspirasjoner. Når de ferdes ute blant folk er de til fare for resten av oss.

Ta dere sammen! Jorda er ikke flat! 

Foto: Daniel SchludiUnsplash

Del dette: