Hurra for roamingen…

Som alle vet ble det fra juni 2017 billig og greit å ringe rundt i Europa. Du betaler bare den prisen du ville ha betalt om du ringte naboen. Det samme gjelder sms og mms og surfing på nett. Du kan gjøre det akkurat som hjemme! Fantastisk!

Vel, det er et par småting som ikke er fullt så fantastisk. Det er ikke alle land i Europa som er omfattet av dette roaming-samarbeidet. Det gjelder Sveits, for eksempel. Dessuten gjelder helt spesielle (og dyre) regler på ferger og cruiseskip.

Jeg fikk merke dette godt i sommer. I rundt en times tid kjørte vi gjennom Sveits. Min mobiltelefon sto på, men var ikke på nett. Min mobiloperatør fakturerte meg 50 euro for den timen. Hæ?! Hvorfor i all verden? Jo, fordi den ikke var slått av, slik som Per Sandbergs mobil også skulle vært i Iran, for øvrig, og da søkte og søkte den etter et nett til meg. Uten at jeg ba om det. Og det kostet altså 50 euro. Det er ikke det at jeg ikke overlever den kostnaden, det ble en pølse i slaktetida, når man tenker på at vi reiste Europa rundt og lå på hoteller og greier i halvannen måned. Men prinsippet! Hvorfor blir jeg ikke orientert om dette når jeg kjøper abonnement? (Jeg vet svaret. I Spania svarer man ikke på spørsmål som ikke blir stilt, selv om det er en viktig sak som kunden burde få informasjon om). Og hvorfor er Sveits så sære? Det får jeg nok heller aldri svar på.

Men kjære leser, da vet du det, så du rett og slett husker å slå av mobiltelefonen neste gang du skulle finne på å reise gjennom Sveits.

God tur! 🙂

PS: Sjåføren MÅ ALDRI sitte med mobiltelefonen i hånda i NOE land, bare så det er sagt. Dette er bare et illustrasjonsfoto. DS

Del dette: