Jeg melder meg ut!

De siste dagene er det noen få tilhengere, eller tidligere tilhengere, får vi si, som har skrevet høyt og tydelig at de melder seg ut av Mitt Spania sin facebookside.

Det er helt greit. Ingen tvinges til å like en side eller melde seg inn i en gruppe på Facebook, heldigvis. Det er heller ingen menneskerett å være medlem, så jeg har blokkert noen suspekte i de gruppene jeg administrerer opp gjennom årene. Det har i 99,9% av tilfellene vist seg å være klokt. Det har vært gjengangere av såkalte spammere, som ødelegger idyllen på Facebook, som vi alle er så glad i.

Men hvorfor skriver du at du melder deg ut? Det er jo bare å gjøre det. Akkurat som når du melder deg inn. Jeg har aldri sett at noen har skrevet “nå har jeg meldt meg inn her, jeg”.

Bakgrunnen for utmeldingen er at siden har skiftet navn fra Mitt Spania til Mitt Europa. Siden ble opprettet for mange år siden, den gangen jeg drev med et nettmagasin som het Mitt Spania. Noen av dere vil kanskje huske det. Det ble nedlagt i 2015, da jeg tok en annen jobb som krevde all min tid. Men Facebook-siden hadde nesten 5.000 følgere, og jeg syntes det var for galt å slette den. Kanskje kunne den brukes til noe?

Jeg har i mer enn 12 år blogget under tittelen Betraktninger. Om smått og stort. Skrå blikk på folk og samfunn, helt uavhengig av geografi. Jeg ønsket at Facebook-siden skulle gjenspeile dette, da det er disse bloggpostene jeg stort sett har publisert på Facebook-siden. Men der er Facebook ganske ugreie, gitt. Jeg har forsøkt å endre navn til Mine Betraktninger eller lignende.

– Nei, det får du ikke lov til. Det er noe helt annet enn denne siden har vært før. De ser ikke på innholdet i det hele tatt. Derfor, mine venner, måtte jeg endre til Mitt Europa. Spania, Norge og hele Skandinavia, som er mine lesere, hører jo til Europa. At noen forbinder det med Hitler får bli deres sak. Tanken er å forandre det videre til Min Verden. Da er vi der jeg vil være. Da kommer mine skråblikk til sin rett.

Det blogginnlegget som er mest lest (over 12.000 lesere) handlet om Åge Aleksandersens konsert i Royal Albert Hall. Så det har ikke bare vært om Spania dette, nei. Ikke på svært lenge. Men jeg sier ikke at jeg ikke kommer til å skrive om forhold som berører Spania heller. Så det blir litt av hvert, som det bruker å være.

Så meld deg ut, hvis du ikke liker det jeg skriver, det skulle bare mangle. Jeg liker følgere som gjerne er engasjerte, og kritiske. Da får vi debatt og kan utvikle oss.

Takk for at du leste.

Del dette: