Meny Lukk

Hvem er hun?

Å gå fra saklig journalist med informasjon og opplysningsarbeid som hovedingredienser, til å bli blogger med friske fraspark og humor er en befrielse for skribenten, men kan være vanskelig å takle for den som ikke har lært seg koden.

Hvem er så denne Spaniasol?

I 2006 kom hun flyttende til Costa Blanca med sin Sørensen. Sa opp godt betalt lederjobb og solgte leilighet. Uten returbillett, uten sponsor. I over ni år har hun altså tjent til livets opphold ved Middelhavets bredd. Stort sett ved hjelp av tastaturet. Hun har levert stoff til Vikingposten, drevet Boligmagasinet som Vikingposten hadde en kort periode, skrevet artikler for norske aviser og magasiner, og etter hvert drevet sitt eget nettmagasin – Mitt Spania.

Gjennom disse årene har hun truffet fantastisk mange flotte mennesker, men også observert mye rart. Da er det kanskje ikke rart at en farende skrivefant finner inspirasjon til noen sleivspark hit og dit.

Den som kun tar spøg for spøg
og alvor kun alvorligt
Han og Hun har faktisk fattet
begge deler dårligt

Piet Hein

Det kan være krevende å lese en del av mine innlegg, om du ikke evner å se det som står mellom linjene. Det vil jeg helt sikkert få en del pepper for. Men vit det, kjære leser, at om du har en dårlig dag og velter ut eder og galle, tar jeg det ikke så høytidelig. You can’t win them all! Det aller meste jeg skriver er dessuten mine opplevelser. Veldig udiskutabelt dette med opplevelser. Noen av artiklene fra Mitt Spania vil jeg republisere gjennom bloggen. De tidløse.

Vinteren 2015 flyttet vi til Gran Canaria. Det var meningen vi skulle være her i seks måneder. Nå blir vi på ubestemt tid. Jeg har full jobb ved siden av, og dermed måtte jeg skrinlegge mitt ektefødte barn; Mitt Spania. Men skrive må jeg jo. Det er selve livet! Derfor denne bloggen. På disse få ukene jeg har holdt på aktivt, har jeg fått enestående respons fra dere lesere. Noen kan sikkert tro at jeg hater Spania og alt dets vesen. Nei, jeg gjør ikke det. Men jeg synes det er helt naturlig å kunne si fra om det jeg misliker. Gjerne med en snert og med smilet på lur. Det gjelder både spanske forhold, og nordboere som inntar territoriet og kaller det sitt.

Det er morsomt å blogge når man er 60 år. Jeg vet ikke om så mange andre. Jeg tenker ikke ta opp konkurransen med Norges toppbloggere, som stort sett henvender seg til barn og tenåringer. Jeg kommer ikke til å legge ut “dagens antrekk” og slike ting. Men jeg synes det er et spennende prosjekt å se hvor høyt opp på Blogglisten jeg kan komme. Foreløpig har jeg snappet borti 69-plassen. Dette prosjektet går parallelt med at jeg har behov for å ytre meg. Noe blir aldri postet offentlig. Andre ting synes nok noen aldri burde vært postet offentlig…

Har du spørsmål eller forslag til temaer jeg kan blogge om, send meg gjerne en mail på sol@jasol.eu. Så svarer jeg på spørsmålene i et eget innlegg.

Takk for interessen! Uten dere hadde jeg like godt kunnet skrive en dagbok.

Del dette:

12 Comments

 1. Edny Tyldum Johnsrud

  Hei! Så har du flytta enda lenger sør. Tenkte kanskje vi kunne møttes igjen når vi drar til Spania i oktober. Ser du har det fint.

  • spaniasol

   Det hadde vært hyggelig, Edny, men blir nok litt langt for en eftas-tur nå. Vi trives! Fortsatt god sommer!

 2. Britt Albertsen

  Du skriver herlig og morsomt. Betyr kanskje det samme? Ironien din er treffende, det synes jo på alle de som ikke skjønner den! 😉 Har fulgt deg lenge, og liker det du skriver. Lykke til videre.

  • spaniasol

   Takk skal du ha! Ironi skriftlig er nesten en håpløs øvelse, men desto bedre når jeg ser at mange henger med! 😉

 3. Hans Kr. Magnor

  Blogg er moro.
  Har sev holdt på i rundt 10 år, og passerte de magiske 60 i mai.
  Har stort sett lest det meste av det du har skrevet siden du begynte å skrive.
  Har også truffet deg personlig ved noen anledninger.
  Jeg kommer fortsatt til å lese dine skriblerier, og ønsker deg lykke til i bloggverden.

  • spaniasol

   Takk for det! Har blogget i det små i mange år, men gjør nå et forsøk på å satse litt mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *