– Morgenrutinen avgjør om dagen blir vellykket…

Det er mye man leser i avisen. Anslagsvis er kanskje godt over 50 prosent bare visvas og tull. Jeg har akkurat lest en sånn visvas-artikkel. Eller ikke?

Herlig å sove lenge!
Herlig å sove lenge!

Den handlet om morgenrutinene til åtte av verdens mest berømte menn. Fra Churchill til Obama. Felles for dem alle er at de står (sto) opp på et klokkeslett som jeg på ingen måte vil kalle morgen. For eksempel står adm. direktør i Starbucks, Howard Schultz, opp klokken 04:30 hver morgen. Det er da ikke morgen klokken 04:30?! Det er et tidspunkt man burde sove godt. I lang tid enda.

Felles for alle, bortsett fra Churchill, er at den tidlige oppstandelsen skyldes at de vil trene før arbeidsdagen begynner. Det er sikkert en helt utmerket tanke. Og er du president i USA, kan det være greit å starte treningen klokka 06:00, kanskje. Men jeg synes fremdeles det er tidlig!

Da hadde jeg mer sans for Churchill. Det hevdes i artikkelen at han hadde på vekkerklokka til 07:30. Nå snakker vi! Men ikke nok med det! Han ble i senga til klokken 11:00. Der drakk han kaffe, leste aviser og tenkte seg om. Dette kan jeg like.

Mine morgenrutiner er forskjellige, alt etter når jeg starter på jobb. Neste skoleår har jeg kun en dag i uka som krever en tidlig oppstandelse. Er jeg effektiv holder det med å stå opp 07:00. En rask kopp te, et par brødskiver, og to brødskiver til til niste, og ikke noe særlig mer etter at jeg har tatt på meg dagens antrekk. Jeg innrømmer gjerne at jeg også skulle ha ønsket at jeg orket å stå opp så tidlig at jeg rakk å trene før jobb. Det må være hel herlig!

De øvrige dagene har jeg på vekkerklokka til 09:30. Det høres sikkert groteskt ut for dere A-mennesker. Det hører med til sjeldenhetene at vekkerklokka kommer til anvendelse på dette tidspunktet, må jeg nevne, i all anstendighet. Men gjerne fra 08:30 og utover drunter jeg, leser nettaviser eller bare ligger og koser meg i den gode senga. Helt i Churchills ånd. Og nå tenker du kanskje at på disse dagene trener jeg nok før jobb…

Her er forresten artikkelen jeg fant på TV2.no

Har du noen sære morgenrutiner?

Del dette: