Når “huff” er svaret

Vi ser på Dagsrevyen her i huset. Så å si hver eneste dag. Og ikke nok med det, men vi får med oss Dagsnytt18 på NRK2 også. Ikke hele bestandig, men en del av det.

I dag har jeg sagt “huff” tre ganger.

  1. Nytt uvær på gang på vestlandet. Jeg har ikke fått melding om at det har vært noen skader der mine kjære bor, men de er ikke så meddelsomme om problemer heller. Får håpe de har stått han av så langt. Men så kommer det altså en ny storm. Stor og sterk. Og folk skal på jobb og skole. Det er ikke til å unngå å tenke på! Måtte de klare seg bra!
  2. Renteøkning. Ikke mye, men når man har mye gjeld fra før, og den ene til og med er ute i studier, kan det bli tøft. Jeg håper at de har forutsett dette. Det er jo ikke akkurat dette man sitter og snakker om rundt pinnekjøttet på julaften heller.
  3. Nå drepes det et menneske hver eneste dag i Norge. Jeg husker fra barndommen at vi hørte om at slik var det i Chicago. Og tenkte at dit skulle vi aldri dra. Nå skjer det også i vårt lille, trygge land. Det ene mer uforståelig enn det andre. Mer enn noen gang trenger vi å se de vi møter. Snakke med naboer og skolekamerater. Det kan være at det ikke står så bra til som det kan se ut for.

Dessuten har det vært mye fokus på selvmord i det siste. Ikke glem det, venner! Det kan være en av dine nærmeste som går og tenker på at verden ville bli et bedre sted uten ham/henne.

Det koster å være menneske, man kan prøve hvem som helst!

Photo by Jeremy Thomas on Unsplash

Del dette: