Pillene trilles tilbake dit de kom fra

Etter en seriøs omveltning av kostholdet i casa JaSol, er det oppådd visse helsemessige gevinster som vi ikke uten wiederøe kan la passere uten omtale.

Fra 1.1.13 ble det igjen innført lavkarbo i dette hus. Det vil si at vi konsentrerte oss om ferske råvarer uten tilsetninger. Kylling, fisk og svinekjøtt, og noen ganger storfekjøtt. Selvsagt har vi også inntatt kjøttdeig, men aldri mer enn én gang per uke.

Dessuten masse grønnsaker. Først og fremst brokkoli, blomkål og andre grønnsaker som vokser over bakken. Tomater, agurk, avokado, reddiker og noen få gulerøtter har også vært til stede på kjøkkenet vårt. Og vanlig løk og sjarlottløk også.

Smør eller olivenolje, majones, fløte, fete oster og egg hører også med.

Allerede etter noen uker med dette kostholdet normaliserte blodsukkeret seg, med de medisinene jeg gikk på. (Er diabetiker type 2 for de som ikke kjenner meg).

Da jeg skulle til legen denne uken for å fornye resepter og behandlingsopplegg for kommende år, tok jeg for første gang kommandoen og presenterte mine forslag. Jeg hadde forberedt meg godt på spansk, og han forsto meg utmerket. Han var enig i at jeg godt kunne kutte ned på medisinen, for å se om det gikk bra. I praksis betyr det fire tabletter mindre per dag!!!!

Da vi hadde gjort fra oss på spansk, gikk jeg over til engelsk, og han var mer enn veltalende på det språket også. Han hadde til og med noen norske ord å by på! Hva gir du meg! Drømmen var å jobbe i Norge som lege.

Jeg fortalte at jeg hadde god bruk for ham her…

Ved neste konsultasjon skal vi vurdere ytterligere nedtrapping av medisinbruk. Blodtrykksmedisiner. Det er tross alt en god stund siden jeg var utsatt for utmattende og helseskadelige mediefolk til daglig…

Jeg er veldig godt fornøyd med tingenes tilstand. Jeg (vi!!) er veldig flinke i hverdagen, men fører ingen asketisk livsstil. Det viktigste er dagene mellom nyttår og jul, og ikke de mellom jul og nyttår, for å bruke et kjent ordtak i matkretser.

Del dette: