Sørensen er min helt

Det er omtrent akkurat ti år siden jeg møtte Sørensen. Han skrev til meg:  “do you want to be my favorite waste of time”. Da var jeg solgt. Jeg som elsker ord.

Det finnes ingen bedre turkamerat på sykkeltur, fjelltur, golftur eller storbytur enn Sørensen!
Det finnes ingen bedre turkamerat på sykkeltur, fjelltur, golftur eller storbytur enn Sørensen!

Ja, vi skrev først. Internett var funnet opp, dog ikke Facebook. Men vi hadde våre metoder, vi som lette etter felles skjebner og felles trøst den gangen også.

Det ble bare de ordene der, med noen få tillegg. Skriftlig. Så møtte jeg opp.

Så spilte vi spill og spiste reker og pratet, og faktorenes rekkefølge var helt likegyldig. Etter noen måneder begynte det å bli seriøst.

Før det, var det min tur til å skrive (sms denne gang): “Har du lyst til å tilbringe litt kvalitetstid ved Middelhavet”?

Jeg var på jobb, og deretter ferie. I Frankrike.

Bruk booking.com neste gang du vil invitere din tilkommende på tur ett eller annet sted i verden. Det lønner seg.

Sørensen møtte opp.

I løpet av noen måneder drøftet vi hvordan vi ønsket vår felles framtid. For å gjøre en lang historie kort, ble vi enige om å flytte til Spania. Jeg, som alltid hadde hatt fast jobb, var svært betenkt. Noe av betenkeligheten forsvant da vi begge solgte våre respektive leiligheter skyhøyt over takst. Vi kunne kjøpe hus i Spania og enda være gjeldfrie. Og det på et tidspunkt da prisene var på sitt høyeste i Spania.

Når man infiltrerer seg med noen på ekteskapelig vis i godt moden alder, kan det dukke opp mye rart. Man har tross alt ervervet en del uvaner selv underveis i livet. Sørensen har sin rettferdige andel. Jeg også, sikkert…

Det Sørensen først og fremst skal ha ros for er hans utrettelige fleksibilitet. Jeg har mye rart for meg når det gjelder livsinnstilling, kosthold og levemåte. Tenk deg en mann, godt oppe i 50-årene. Ikke veldig fleksible vanligvis. På mange måter er min Sørensen veldig fleksibel. Jeg har funnet ut at det først og fremst gjelder områder som han ikke har så veldig sterke meninger om. På andre områder, derimot, er det svært lite fleksibilitet å se. Når vi skal ut på tur, for eksempel, er det ikke bare å snøre sin sekk og spenne sine ski. Neida! Da skal fire, fem forskjellige tekniske innretninger innstilles på opptak. GPS i minst to versjoner, pulsklokker, skritteller samt egen klokke som tar tiden. Med Sørensen går man ikke bare en tur! Man inviteres inn i en verden der hvert skritt vi tar registreres, loggføres og brukes mot en for all framtid. Kanskje. Hvem vet?

Jeg er også blitt introdusert for golf etter Sørensens inntreden i mitt liv. Det har vært til stor glede, og enorm frustrasjon. Er det noe jeg hater, så er det å øve. Derfor ble jeg aldri noen god pianist, derfor blir jeg heller aldri en god golfer. Etter hvert har jeg innsett at dette med trening og spilling henger sammen. Stort sett løser jeg det ved å se golf på TV for deretter å gå ut på banen. Da slår jeg fantastisk bra! Tidvis…

Har du bruk for leiebil til og fra golfbanen, eller på lengre tur? Klikk her.

Han stiller opp, Sørensen. Lar sine egne diller vike. Til tider. Svinger seg rundt og blir med på både det ene og det andre. Av og til blir jeg også med på hans ting også, selv om jeg ikke hadde tenkt å dra akkurat dit akkurat nå. Vi har det egentlig veldig bra! Når jeg bruser opp som en hissig svane, er det kun for bagateller. Vi er et godt team! Og det skal vi fortsette med. Der er vi helt enige. Vi gidder ikke flere skilsmisser og sånt.

Jeg unner alle en Sørensen i sitt liv! Bare ikke min! Han er opptatt!

————————————————————–

Les flere av spaniasols betrakninger her eller

følg meg på Facebook

Del dette: