Hvor blir det av kompetansen?

Jeg var innom et parfymeri idag, og spurte etter hampvott og pimpestein.

– Hvafornoe?

Dette hadde hun ikke hørt om. Jeg ble veldig forbauset. Dette er remedier som ganske enkelt hører til skjønnhetspleie, og sådan burde finnes i ethvert velassortert parfymeri, etter min forstand.

Skrubbevott fra VITA

Jeg lette meg fram til det som minnet mest om en hampvott. Skrubbevott kalles det også. Den får duge til jeg kommer til et større parfymeri eller noe lignende. Nei, denne hadde hun ikke peiling på hva ble brukt til. Jeg måtte forklare at dette var et svært anvendelig redskap for å fjerne døde hudceller, gjerne kombinert med at man dusjer. Dette er noe ungdommen holder på med når de skal ha på selvbruning. Ikke bare ungdom, forresten. Jeg har selv tenkt å flanere med lekker brunfarge på bare bein når temperaturen en gang tillater det. 8 grader er for lite!!!

Pimpestein fra Lyko

Pimpestein hadde de ikke. Eller de hadde noe som lignet, men verken hun eller jeg kunne gå god for innholdet i den baksiden av en børste. Det hang på samme stativ som hampvotten, for øvrig, så det hører jo til hudpleiesegmentet.

Pimpestein er for øvrig et undervurdert mirakelprodukt. Vi som i alle år har skrubbet hæler med fil, vet at det er bare å be om trøbbel. Men en pimpestein, ser du, den fjerner også hard og død hud under føtter, inklusive hæler. På en skånsom måte, så føttene bevarer sin mykhet. Fikk av barnebarnet til jul, sammen med et velduftende badesalt. Fantastisk spa-opplevelse når dette tas i bruk.

Visste du hva dette var for noe? Uansett ble dette dagens voksenopplæring.

Øverste foto:  Camille Brodard on Unsplash

Del dette: