På lag med legen – lavkarbo virker!

I et tidligere innlegg skrev jeg om at jeg, i samråd med legen har kuttet ut en del medisiner.

På samme tidspunkt ble det tatt nye blodprøver, og i dag var dagen kommet for å få sitt pass påskrevet…

Etter fem måneder på lavkarbo kosthold, var jeg ganske trygg på at langtidsblodsukkeret (gjennomsnittet av blodsukkerverdiene de siste seks ukene), men hva med de forbaskede triglyseridene? Altså fettstoffene i blodet. Det er jo blant annet disse menigmann (ja, til og med noen leger mener det fortsatt) mener stiger som følge av mye fett i kosten, og gjør lavkarbo livsfarlig. Men på lik linje med at man ikke blir grønn av å spise grønnsaker, blir man heller ikke fet av å spise fett. Så enkelt kan det sies.

Langtidsblodsukkeret var helt perfekt! Jeg har aldri hatt så lavt langtidsblodsukker før. 5,3 for de innvidde. Altså var det helt på sin plass å trappe ned på medisiner knyttet til diabetesen.

Triglyseridene var også mye bedre enn forrige gang. Selv om de fortsatt ligger i høyeste laget, var det en soleklar bedring å se. Det gode kolesterolet HDL, hadde også økt litt, hvilket er bra, mens det andre, LDL ikke ble målt sist, av en eller annen grunn.

Vi har ført en moderat linje, det vil si at vi har tillatt oss å spise mer grønnsaker enn de som er i et ketogent kosthold  tillater seg. Vi spiser også det vi får servert når vi er borte. Eller på restaurant, kutter vi heller ut poteter og spiser mer grønnsaker. Tvers igjennom et kosthold til å leve med. Bare ikke utskeielsene blir til hverdags…

Fordi vi gjennomfører et kosthold for livet, har vi ikke enda blitt helt slanke og eksotiske, men med så sunt kosthold, får vi jo god anledning til å ta dette over langen! 🙂

I dag blir det hjemmelagede kjøttboller med coleslaw her i heimen!

Del dette: