Tro eller viten

FNs klimapanel la nylig fram en ny rapport som er mye mer negativ enn den forrige. Kloden er i spill for alvor.

Her har Energi og Klima samlet en del stoff om den nye rapporten. I motsetning til mye annet rart som finnes på det store internettet er Energi og Klima kvalitetssikret gjennom faglig dyktige personer som gir innspill og kommer med anerkjente rapporter for publisering. Bare så det er nevnt. Rapportene er forskningsbaserte.

Til tross for at over 80% av befolkningen i verden nå tror at klimaendringene er menneskeskapte, går det et tog med flagg og faner, blant annet representert ved president Trump og Klimarealistene. Det er spesielt høyresiden i verden som ikke klarer å tro på seriøs forskning. Trump mener at klimaendringene er noe kineserne har satt i gang for å få verdens oppmerksomhet mot dem. Han har tatt avstand fra det de aller fleste andre landene ble enige om i Paris, og trukket seg fra avtalen, der medlemslandene forpliktet seg til å senke sine CO2 utslipp etc. Klimarealistene hevder også å være forskningsbaserte, men de hopper behendig bukk over de elementene i forskningen som de er uenige med. Da kommer de svarene de ønsker.

Det er ikke nødvendig for noen av oss å tro noe som helst om klima og utviklingen av det. Svarene finnes, og de angår oss alle. Det er ikke sånn at vi kan sukke og si at det ikke spiller noen rolle hva vi gjør, siden det er de største landene som må ta ansvar. Alle land består av enkeltmennesker. Enkeltmennesker har mye makt når de står sammen. Når jeg plukker opp søppel jeg ser langs veien har jeg bidratt bittelitt. Hvis du og alle andre gjør det samme betyr det noe. Det gjør en forskjell. Om jeg tar sykkelen i stedet for bilen når jeg skal en liten tur, og du og mange andre gjør det samme, betyr det noe. Kutter vi noen flyreiser hver hvert år du og jeg og de vi sprer anmodningen til, kommer det til å bety masse.

Vi VET at vi må bidra. Og vi må gjøre det nå. Det gjelder oss som lever nå, og våre etterkommere. Hold deg oppdatert og gjør det du kan for at vi skal kunne bo her også om 50 år.

Og du som fortsatt TROR at klimaendringene er menneskeskapte, du kan vel egentlig bare ta deg en bolle. Det er ikke hold i din kunnskap.

Hva består din innsats i for å redde klimaet i din hverdag?

Photo by Andy Brunner on Unsplash

Del dette: